MED-systemet og frivillige i kommunerne 

Udgivet: 07-02-2013 | Redigeret: 02-01-2018
LinkedIn
A A A

Her finder du inspiration og konkrete eksempler på, hvordan MED-systemet kan drøfte samarbejdet mellem frivillige og fagprofessionelle i kommunerne.

Inddragelsen af frivillige i den offentlige velfærdsservice er en realitet på mange offentlige arbejdspladser.

Frivillige kan være et godt supplement til at løfte sociale opgaver og på den måde bidrage til at øge kvaliteten i velfærdssektoren.

Men det er nødvendigt med en kritisk tilgang til samarbejdet, da frivillighed risikerer at blive en erstatning for fagprofessionelle. En opgaveløsning af høj kvalitet kræver først og fremmest, at vi ikke går på kompromis med fagligheden.

MED-systemet spiller her en central rolle i at sikre, at samarbejdet mellem frivillige og fagprofessionelle bliver et supplement og ikke en erstatning. MED-systemet kan således være med til at forankre aftalerne så samarbejdet mellem frivillige og medarbejderne bliver en gevinst for alle.

I boksen til højre kan du finde inspiration til arbejdet i MED-systemet i ”spillereglerne for samarbejde mellem frivillige og professionelle”, der er udarbejdet af en række faglige organisationer med tilknytning til velfærdsområdet.

Derudover kan du se konkrete eksempler fra Gentofte kommunes arbejde med frivillighed i MED-udvalget. Eksemplerne indeholder bl.a. en guide til arbejdet med frivillige, slides fra et seminarium og læringspunkterne fra en arbejdsgruppe om samarbejde med frivillige.

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk