Da Stadsarkivet inviterede indenfor 

Udgivet: ;31-10-2013
Det umulige blev muligt, da Københavns Stadsarkiv skulle digitalisere gamle registerblade. Et arbejde der ville have taget 3500 år blev skåret ned til 4. Og Hjemmeplejen Vanløse Brønshøj Husum skar sygedagene fra 23 ned til 5 sygedage i gennemsnit. Læs med og find ud af hvordan.

OAO er klar med tre nye cases, hvor tillid og innovation har gjort en forskel.

Frivillige gjorde det umulige muligt: Fra 3500 år til 4
På Københavns Stadsarkiv blev det umulige muligt, da frivillige borgere overraskede medarbejderne. Stadsarkivet havde inviteret borgerne til at taste oplysninger på deres familiemedlemmer ind, når nu de alligevel havde de gamle registerblade fremme. Men i stedet for blot at taste deres egne forfædres oplysninger ind, er hundredevis af frivillige begyndt systematisk at taste ind fra en ende af. En digitaliseringsopgave der ville have taget 3500 år kan nu klares på 4. Læs med her.

Hjemmehjælperens sygefravær falder, når ansvaret stiger
Motivationen steg, og sygefraværet dalede, da medarbejderne i Hjemmeplejen Vanløse Brønshøj Husum fik ansvar og oplevede tillid fra ledelsens side. I dag skal hjemmehjælperne selv holde regnskab over sygedage, vikarforbrug, vagtplan og antallet at borgere. Samtidig er sygefraværet faldet fra 23 til 5 årlige sygedage i gennemsnit. Læs med her.

"Vi bliver mere spidse på, hvorfor vi er sat i verden"
Hvorfor er de offentlige institutioner sat i verden? Hvad skal der komme ud af alt det arbejde, de offentligt ansatte leverer? I Hedensted Kommune har de taget fat på netop disse spørgsmål. I dag bliver den politiske arbejdsform struktureret rundt om få kerneopgaver for at give bedre service til borgerne. Læs med her.

Hvis du vil læse om andre initiativer og gode eksempler, kan du finder dem på vores tillidshjemmeside.

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk