FOA manipulerer med fakta 

Udgivet: ;26-06-2013
FOA’s udmeldelse af OAO er beklagelig – både for medlemmerne og for fagbevægelsen generelt. I en tid hvor den offentlige sektor står over for store udfordringer, er der behov for, at vi står sammen. Den interne uro i OAO er det sidste, vi har behov for.

”Nu har jeg hørt Dennis Kristensen tordne over aftalen, som OAO har indgået med regeringen. Desværre er hans udtalelser langt fra baseret på fakta. I bedste fald er det udtryk for uvidenhed, i værste fald er det et udtryk for, at Dennis bevidst fordrejer sandheden”, siger formand for OAO Flemming Vinther.

Fakta er:

  • OAO’s Forretningsudvalg har givet mandat til at indgå en aftale med regeringen om modernisering af den offentlige sektor.
  • OAO har ikke givet tilsagn om at finde 12 milliarder.
  • OAO har ikke aftalt, at overenskomsterne kan fraviges

Regeringen har i økonomiaftalerne aftalt med KL og Danske Regioner, at de gerne vil have forsøg med fravigelse af overenskomsterne. Og at det er de relevante overenskomstparter, der kan aftale det, hvis de vil.

Flemming Vinther fortsætter: ”Jeg vil gerne slå en ting fast. FOA har været involveret hele vejen. På vores møde den 11. marts 2013 besluttede et flertal i Forretningsudvalget – som også repræsenterer et flertal af medlemmerne – at indgå en aftale med regeringen. Den 18. marts 2013 godkendte Forretningsudvalget aftalen. FOA meddelte – som den eneste organisation – at de ikke ønskede, at være en del af aftalen. Så der er ikke noget at komme efter. OAO har hele tiden arbejdet loyalt med det mandat, der er givet af et flertal i Forretningsudvalget på vegne af de øvrige 29 organisationer.”

Med aftalen har vi skabt rammerne for en modernisering af den offentlige sektor. Omdrejningspunktet er, at medarbejderne skal have rum til at bruge deres faglighed og erfaringer i deres arbejde. Arbejdsgiverne har forpligtet sig til at lytte og inddrage medarbejderne, så der kan laves intelligente løsninger tilpasset den enkelte arbejdsplads.

For yderligere kommentarer kontakt OAO's formand Flemming Vinther, mobil 20 41 93 61

 

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk