FOA melder sig ud af OAO 

Udgivet: ;25-06-2013
FOA har i dag besluttet at melde sig ud af OAO.

Formand for OAO Flemming Vinther beklager udmeldelsen:

”Jeg synes, det er ærgerligt, at FOA har valgt at melde sig ud af OAO på grund af aftalen med regeringen om modernisering af den offentlige sektor. OAO har indgået en aftale, som sikrer, at vi får medbestemmelse på det, der kommer til at ske i den offentlige sektor.”

OAO har forpligtet sig til at medvirke til en modernisering af den offentlige sektor, hvor vi kan fastholde fokus på vores medlemmers faglighed og trivsel. OAO har ikke indgået en aftale om, at parterne bag aftalen om modernisering kan fravige overenskomsterne. Det er suverænt overenskomstparterne selv, der kan indgå aftale om forsøg med overenskomsterne – dvs. FOA selv. OAO har naturligvis heller ikke med aftalen forpligtet sig til at finde effektiviseringer for 12 mia. kr. i den offentlige sektor.

”Det er ærgerligt for både fagbevægelsen og vores medlemmer, hvis dette fører til en splittelse af OAO. Derfor er vi naturligvis indstillet på at drøfte med FOA, hvad et fremtidigt bæredygtigt grundlag for OAO kan være”, siger Flemming Vinther og fortsætter:

”OAO vil fortsat arbejde på at konkretisere aftalen om modernisering af den offentlige sektor med regeringen samt iværksætte initiativer, der kan understøtte det lokale arbejde og den lokale forankring af en tillidsreform.”

FOA’s udmeldelse træder i kraft pr. 1. januar 2014.

For yderligere kommentarer kontakt OAO's formand Flemming Vinther, mobil 20 41 93 61

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk