Horsens Kommune endevender dokumentation 

Udgivet: ;27-02-2017
Mængden af dokumentation og krav til kontrol kan være en mavepuster for mange medarbejdere, hvis ikke dokumentationen opleves som meningsfuld og brugbar. Det har Horsens Kommune erkendt. De har derfor  over de næste to år valgt, at sætte fokus på at dokumentation skal give mening. Ellers skal den fjernes, forklares eller udvikles, indtil den gør.

I Horsens Kommunes hovedudvalg har de besluttet at fokusere på dokumentation og tillid i et gennemgribende projekt de næste to år. Projektet bliver iværksat fra centralt hold, men ønsket er, at det skal bygges op omkring de problemstillinger som blandt andre sygeplejersker, terapeuter, socialpædagoger og SOSU-assistenter oplever i hverdagen. Dokumentationen fylder nemlig meget i både hverdag og bevidsthed for disse faggrupper.

Målet er at få reduceret den meningsløse dokumentation, og i stedet prioritere den dokumentation der bruges til vidensdeling, læring og udvikling, og hvor det giver mening for medarbejderen og gavner borgeren.

Horsens kommune har indgået et samarbejde med Fremfærd om projekt "Dokumentation og tillid". Det indebærer blandt andet at Fremfærd støtter med midler, viden, sparring, evaluering og et netværk med andre kommuner, der arbejder med afbureaukratisering, tillid, dokumentation og beslægtede emner.

Læs mere om projektet i Horsens kommune i artiklen fra Viden På Tværs.

Ønsker I at forhøre Jer om eventuelle muligheder for lignende samarbejder eller for at indgå i et netværk, så tag kontakt til konsulent Christina Borries.

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk