Kriminalforsorgen ruller tillidsreformuddannelse ud i hele organisationen 

Udgivet: ;14-03-2016
I Kriminalforsorgen arbejder de dedikeret mod at indføre tillidsbaseret ledelse. Som den første statslige organisation ruller de nu OAO’s tillidsreformsuddannelse ud i alle dele af deres organisation.

Det kommende år skal alle Kriminalforsorgens 24 institutioners ledere og tillidsfolk fra de lokale samarbejdsudvalg på uddannelsesforløb. Her skal ledere og medarbejderrepræsentanter over 3 moduler samarbejde om at finde løsninger på konkrete problemstillinger i deres hverdag. Det skal de gøre ud fra metoder og teori om tillid, samarbejde og forandringer på arbejdspladsen.

I tirsdags skød Kriminalforsorgens direktør Johan Reimann forløbene i gang sammen med formand for fængselsforbundet Kim Østerbye på et kickoff-arrangement. De lagde begge vægt på, at tillidsreformen er nødvendig for Kriminalforsorgen. Det er afgørende for at finde de bedste løsninger på hverdagens udfordringer, at ledere og medarbejderrepræsentanter samarbejder og er åbne over for hinanden.

Det unikke ved Kriminalforsorgens tilgang til tillidsreformen er, at de har alle lag i organisationen med. Fra områdekontorer til det enkelte fængsel eller arresthus. Tillid og samarbejde skal på den måde gennemsyre hele den gamle styrelse.

Uddannelsesforløbene og projektet i Kriminalforsorgen er omtalt som ”årtiers største omlægning af ledelse og styring” i denne uges udgave af Mandag Morgen. Læs artiklerne fra Mandag Morgen her og her

OAO udbyder uddannelsen til medlemsforbund, kommuner, regioner eller arbejdspladser. Vi skræddersyr forløbet, så de passer til jeres arbejdsområde. Er I interesseret i at høre mere, kan I kontakte konsulent Christina Borries på telefon 46 97 38 03 eller mail cbo@oao.dk

Læs mere uddannelsen på OAO’s hjemmeside her

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk