"Low Performers" er et demotiverende budskab 

Udgivet: ;27-10-2016
Moderniseringsstyrelsens fremstilling af statsansatte som dovne sender et forkert signal og er udtryk for et alt for ensidigt fokus som arbejdsgiver. I stedet skal omdrejningspunktet være dialog, medarbejder- og kompetenceudvikling. God arbejdsgiveradfærd begynder med at tale sammen

DR-nyhederne har i dag bragt en historie om Moderniseringsstyrelsens gå-hjem-møder om såkaldte "Low Performers" i staten. En betegnelse for hver 10. medarbejder, der ifølge Moderniseringsstyrelsen ikke præsterer, når de er på arbejde. Budskabet møder kritik fra formand for OAO-stat, Flemming Vinther:

”Selvfølgelig skal staten være så effektiv som mulig. Det sker ikke ved, at hver 10. ansat i staten fremstilles som doven. Den eneste effekt, det budskab har, er at tale ned til og demotivere samtlige 180.000 ansatte i staten. 

Det er et meget uheldigt signal. De ansatte i staten sikrer dagligt et højt serviceniveau for borgere og virksomheder. Det til trods for, at staten konstant er udsat for forandringer, der skyldes politiske beslutninger. Senest har regeringen besluttet at udflytte 4000 arbejdspladser vel vidende, at det vil medføre produktivitetstab. SKAT er i de seneste mange år blevet beskåret så kraftigt, at det er umuligt at løse opgaverne til det forventede serviceniveau. Samlet tegner der sig et billede af en statslig sektor under pres. Det er derfor ekstra uheldigt, at Moderniseringsstyrelsen fremstiller de ansatte som dovne. Den manglende produktivitet kan ikke alene tilføres den enkelte ansatte, men er en sum af mange faktorer. 

Det fremadrettede fokus skal i stedet være dialog, medarbejder- og kompetenceudvikling. God arbejdsgiveradfærd begynder med at tale sammen.”

DR-nyheden kan læses her

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk