Nu går Center for offentlig innovation for alvor i gang 

Udgivet: ;14-05-2014
Center for Offentlig Innovation offentliggør i dag deres handlingsplan. Helt centralt er opgaven med at finde og udbrede de mange innovative tiltag, som findes i den offentlige sektor.

”Centeret skal være med til at sætte turbo på tillidsreformen” siger Bodil Otto, formand for OAO, Offentligt Ansattes organisationer. ”Der er tidligere indgået aftaler om at udvikle den offentlige sektor. Men denne gang bliver aftalen understøttet af et center, der kan være dynamoen for udviklingen. Det giver os en reel chance for at få de syv principper omsat til virkelighed”.

En høj prioriteret opgave er at kortlægge det offentlige innovationslandskab. Det skal give et overblik over de mange gode løsninger, som allerede findes, og som andre kan lære eller lade sig inspirere af.

Men det kan være svært at genbruge andres løsninger. Centret skal derfor være med til at gøre løsningerne mere brugbare for andre. De skal for eksempel undersøge, hvordan og hvorfor de virker, og udlede generelle trin-for-trin anbefalinger til andre, der så kan kopiere dem eller bruge dem som inspiration til at udvikle deres egne løsninger.

”Vi kan i centeret være med til at finde vej sammen med dem, der gerne vil udvikle deres arbejdsplads. Vi kan være oversætter både af andres gode ideer og af metoder til at få dem brugt igen. Og vi kan være med til at indgive mod til at kaste sig ud i noget, der ikke bare er det samme, som er lavet hele tiden. Det kan være medarbejdernes initiativ eller ledernes – men det vil virke bedst for alle, hvis der på et tidligt tidspunkt er et samspil”, siger lederen af Center for Offentlig Innovation, Pia Gjellerup.

Centret vil skabe offentlige debat, understøtte et politikernetværk, udvikle et innovationsbarometer og meget andet. ”Centeret får en vigtig rolle”, udtaler Flemming Vinther, næstformand for OAO. ”Mange kommuner, regioner og statslige institutioner er jo allerede i gang, men vi har slet ikke været gode nok til at lære af hinanden. Nu skal centeret hjælpe politikere, ledere og medarbejdere til at gå i dialog med hinanden, så vi bliver udfordret på vores roller og tør betræde nye stier.”

Læs Handlingsplan for Center for Offentlig Innovation her

Tilmeld dig nyhedsmail fra COI.dk her

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk