Ny samling om procedureretningslinjer til MED-systemet 

Udgivet: ;21-08-2012
OAO har udarbejdet en ny samling om procedureretningslinjer til MED-systemet, der giver et indblik i maskinrummet af MED-systemet i både kommunerne og regionerne. 

Ifølge MED-aftalen SKAL hovedMEDudvalget i alle kommuner og regioner aftale procedureretningslinjer for drøftelse af en række områder i MED-systemet, blandt andet 1) budgettets konsekvenser for arbejds- og personaleforhold, 2) personalepolitik og 3) større rationaliserings- og omstillingsprojekter. 

Udover de såkaldte procedureretningslinjer er der også mulighed for at aftale andre områder, der kan drøftes i MED-systemet, hvilket du bl.a. kan læse mere om i samlingen. Men kort fortalt udgør procedureretningslinjer altså en aftale om rammerne for hvordan og hvornår MED-systemet inddrages.

Samlingen henvender sig til nye såvel som mere erfarne medlemmer af MED-systemet, da materialet både giver en generel introduktion til procedureretningslinjer og desuden kan bruges til konkret sammenligning med eksisterende procedureretningslinjer eller som inspiration til udarbejdelsen af en ny procedureretningslinje på et område.

Mere præcist indeholder samlingen en overordnet introduktion om procedureretningslinjer, en række redskaber og anbefalinger til det konkrete arbejde i MED-systemet og endelig ”gode” og ”konkrete” eksempler på udarbejdelsen af procedureretningslinjer. 

Du kan gå direkte til samlingen i linket til højre eller du kan finde den under temaet om MEDINDFLYDELSE/SU.

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk