OAO har hverken aftalt eller givet håndslag på at finde 12 mia. 

Udgivet: ;02-09-2013
Politiken bragte i går en politisk analyse under overskriften Offentlige lønkroner under kniven igen. Af analysen fremgår det, at fagbevægelsen med aftalen om modernisering af den offentlige sektor – som blev indgået den 20. juni 2013 – har givet håndslag på at identificere 12 milliarder kroner sammen med regeringen. ”Jeg skal understrege igen, at dette ikke er tilfældet. OAO har ikke givet tilsagn om at skulle være med til at effektivisere for 12 milliarder kroner i den offentlige sektor. Hverken nu eller senere.” siger Flemming Vinther.

OAO har givet tilsagn om at arbejde sammen med de øvrige parter på det offentlige arbejdsmarked for en mere tillidsbaseret styring af og ledelse i den offentlige sektor. Med aftalen er vi enige om, at medarbejderne skal have rum til at bruge deres faglighed og erfaring i deres arbejde. Det giver bedre kvalitet for borgerne, en bedre måde at anvende ressourcerne på og en bedre dagligdag for vores medlemmer.

Med aftalen har vi forpligtet arbejdsgiverne til at lytte til og inddrage medarbejderne, så der kan laves intelligente løsninger tilpasset den enkelte arbejdsplads.

”For god ordens skyld skal jeg oplyse, at jeg har været i kontakt med Sigge Winther Nielsen, der har skrevet analysen, for at understrege, at vi ikke har givet håndslag på at finde 12 milliarder kroner.” tilføjer Flemming Vinther.

Sigge Winther Nielsen har givet tilsagn om at ændre netudgaven på politiken.dk

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk