Unødvendige regler bliver destrueret  

Udgivet: ;08-11-2013
I Halsnæs Kommune destruerer man unødvendige regler – helt bogstavelig talt. En makulator står nemlig klar på rådhuset til at makulere alle overflødige regler. Og i Hedensted Dagstilbud nedbryder man siloer, så borgerne ikke længere skal igennem op til 17 medarbejdere for at få hjælp.

OAO er klar med to nye cases. Læs med og find ud af, hvordan innovation og tillid har vundet frem i Halsnæs og Hedensted.

Innovation lægger siloerne ned i Hedensted:
17 medarbejdere. Det var det antal medarbejdere, forældre til børn med særlige behov kunne risikere at skulle i kontakt med, hvis de havde behov for hjælp. De forskellige faggrupper i Hedensteds Dagtilbud kendte nemlig ikke hinandens arbejdsområder godt nok, men tog udgangspunkt i hver deres silo. Det satte afdelingslederen i Hedensteds Dagtilbud sig for at ændre. I dag er siloerne lagt ned, og forældrene henvender sig ét sted, som kan hjælpe dem videre til den rigtige hjælp. Læs med her.

Kommunaldirektør smed kaffecirkulæret i makulatoren:
Foran rådhusets ansatte i Halsnæs Kommune makulerede Kommunaldirektør Michael Graatang et forhadt kaffecirkulær. Cirkulæret beskrev, hvordan de ansatte skulle holde deres kaffepauser. Det var første skridt på vejen væk fra unødvendige regler og mod en tillidsreform. Skrottede regler, postkort med opfordringer og en borgmester, der besøger alle kommunens ansatte er blandt tiltagene. Læs med her.

Hvis du vil læse om andre initiativer og gode eksempler, kan du finder dem på vores tillidshjemmeside.

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk