Forskning og indsatser om styring 

Udgivet: 18-01-2019 | Redigeret: 01-03-2019
A A A

OAO bidrager i regi af Fremfærd til at udvikle og afprøve en metode at afbureaukratisere og skabe en bedre styring i den offentlige sektor. Metoden bliver afprøvet i otte kommuner. Filosofien er at involvere dem, der har aktier i styringen i at stille diagnosen og finde kuren, når arbejdsgange, processer og rutiner spænder ben for at levere den bedste velfærd til borgeren.

Læs om metoden og erfaringerne fra kommunerne her.

Metoden bygger bl.a. på forskningspointer fra Tina Øllgaard Bentzens ph.d. om ”Tillidsbaseret styring og ledelse i offentlige organisationer”, som OAO finansierede sammen med Roskilde Universitet, Københavns Kommune og andre for at få konkret viden at stå på i arbejdet med at skabe en bedre styring.
Læs Tina Øllgaard Bentzens ph.d. om ”Tillidsbaseret styring og ledelse i offentlige organisationer” her:

OAO og KL har som projektledere for KTO og KL’s personalepolitiske projekt ”Styrk det tværgående samarbejde om kerneopgaven” udviklet et redskab til at styrke tilliden og det tværgående samarbejde på de kommunale arbejdspladser (den sociale kapital). Regionale og statslige arbejdspladser kan også bruge redskaberne. 

Redskabet er et videobaseret undervisningsmateriale, som guider kommunale arbejdspladser igennem øvelser, som øger tilliden, retfærdigheden og samarbejdet. På den måde kan alle arbejdspladser få ’besøg’ af en gratis konsulent, der faciliterer arbejdsfællesskabet gennem to moduler – samlet set af én dags varighed – hvor arbejdspladsen styrker samarbejdet og kommunikationen om kerneopgaven. Undervisningsforløbet er frit tilgængeligt og har format som en youtube-video, man blot trykker start og pause på. Se en introduktion materialet her: vpt.dk/styrk-samarbejdet

Islands Brygge 32D, 1.sal DK-2300 København S. / Tlf.: 33701300 / E-mail: oao@oao.dk / Sikker mail: e-boks.dk